Makó

A Szent István téren játszanak a főtéri gyerekek


Gajáta Fanni – Makó


Eltérő problémákkal keresték fel Czirbus Gábor alpolgármestert, a hetes számú választókerület képviselőjét a ma esti fórumán. A képviselő elmondta a belvárosban, a nyáron a nyugalom biztosításán van a fő hangsúly. A Hunyadi utcai paneleknél járdákat javítottak, a szeméttárolókat kibetonozott helyre helyezték el, illetve a Hunyadi és a Tömörkény utcai zöldterületre néhány játszótéri elemet telepítettek.

A Szent István téren újjáépített sportpályát adtak át májusban, illetve a játszóteret is új elemekkel bővítették. A Kölcsey utcában két helyen is parkot alakítottak ki: egyet a Szent Gellért utcai kereszteződésnél, a másikat a Zrínyi utca sarkán.

– A májusban tartott lakossági fórumon körülbelül 50 panasszal éltek a választókerületben élők. Úgy gondolom, ennek a 80-90%-át sikerült orvosolnunk. Nyilván ebben a félévben nem volt olyan nagy mennyiségű járdaépítés, mint tavaly, a választást megelőzően, de igyekeztünk a rendkívül balesetveszélyes szakaszokat megújítani, kijavítani – mondta a képviselő. – A lakók kerékpártárolók kihelyezését kérték a Iskola utcába, amelyek a Szegedi utcai kereszteződésébe kerültek, így a busszal közlekedők biztonságos helyen tarthatják a bicikliket.

Miután Czirbus Gábor összefoglalta az elmúlt egy év történéseit. Az érdeklődők kaptak szót. Voltak, akik megköszönték a polgármesternek és a képviselőknek az elmúlt egy év munkáját, illetve voltak, akik érdeklődni szerettek volna egy-egy városi terv iránt. Nagy Sándorné a Csipkesori sétány elképzelése miatt kért szót. A képviselő válaszul elmondta, hogy megújul a Csipkeház homlokzata és üzletei és ezzel együtt egy sétányt is kialakítanak, de ehhez pályázat szükséges.

A Szent Gellért utcában élő Igaz Mihályné elmondta, hogy ott mindig is volt játszótér, s véleménye szerint igény is volna néhány újabb elemre is, hiszen sok a kisgyermek. Hozzátette: unokáival sűrűn ellátogat a Szent István téri megújult játszótérre, amely igen közkedvelt még a főtéri gyerekek közt is. De panasszal is élt: véleménye szerint a Szent Gellért és a Kölcsey utca kereszteződése balesetveszélyes a gyönge közvilágítás miatt.

Borsos Éva a Széchenyi tér 2-4-nél lévő parkolóra panaszkodott. A hölgy szerint a két panelház között kialakított parkolóhelyekre azok is beállnak, akik a fürdőbe érkeznek. Megesik, hogy annyira sok autó áll ott, hogy egy tűzoltó- vagy mentőautó be sem tudna hajtani.

Czirbus Gábor válaszul annyit mondott, hogy hasonló rendszert vezethetnek be oda, amilyen a Makovecz téren van, de előtte meg kell bizonyosodniuk, hogy beválik-e ez a módszer.