Makó

Kevesebben a „lomis” piacon


Gajáta Fanni – Makó


Használt gyermek-, és felnőtt ruhák, könyvek, újságok, apró díszek és szórakoztató eszközök is megtalálhatóak a használt cikk vásáron, amelyet minden hónap harmadik szombatján tartanak. A vásár mellett a megszokott üzletek és árusok is kint vannak, mint például Antal Imréné Varga Anna is, aki a piacos napokat nem hagyná ki. Ő a virágok mellett saját kazettáit is árulja. A portékáikat kínálók elmondták, hogy ilyenkor is szeretnek alkudni a vásárlók – anélkül, nem is lehet árulni.

– Rendszeresen árulok ezeken a szombati napokon, a piac alkalmával elvétve jövök ki – mondta Mezei Lászlóné, aki ruhákat, könyveket és használati tárgyakat kínált. – Ami olcsó, azt megveszik az emberek. Változó, hogy mit keresnek, régi táskákat, pénzeket is vásárolnak. Én nemrég adtam el egy régebbi szakácskönyvet.

Hero márkájú, Indiában készült kerékpárülés. Különlegesnek számít.

A piacozók szemei az igazi ritkaságokat is kiszúrják, sokszor ismerőseik segítségével tárgyalják meg, érdemes-e megvenni a kiszemelt árut. Vannak, akik főleg beszélgetni járnak ide, véleményük szerint, már amiatt is megéri kimenni a városi piacra.

– Csizmákat, késeket, órákat és körömápolási dolgokat is kínálok ma – osztotta meg velünk Erdei Gábor. – Ma sokkal kevesebben vannak, mint októberben, pedig akkor is esett az eső.