Makó

Shrek italát is elkészítették Makón


Gajáta Fanni – Makó


A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet támogatásával indult útnak a Még idén! kampány szeptemberben, melynek arca Takács Nóra tévés műsorvezető és szépségszakértő, illetve Kropkó Péter, ötvenegyszeres Ironman bajnok. Az országjáró turné harmadik állomásaként érkeztek Makóra, amely a Legsportosabb kistelepülés címével büszkélkedhet.

– Az a célunk, hogy segítsünk az embereknek áttérni egy egészségesebb és tudatosabb életre még idén, illetve reméljük, hogy még jövőre is – árulta el mosolyogva Takács Nóra.  – A kezdeményezés keretein belül cikkeket, videókat illetve apró kis trükköket és praktikákat osztunk meg az olvasóinkkal. Az egésznek a szlogenje a „Csak a kisujjadat kell megmozdítanod”, amelyet azért találtuk ki, mert a mindennapokban olyan egyszerűen beintegrálható tippeket mutatunk, amelyek szerintünk nem megerőltetőek.   

Az előadáson többször is elhangzott, hogy az életmód-változtatás egyszerűen végrevihető az életünkben: napi 30 perc mozgás is elég egy kezdőnek, illetve kedvenc ételeink receptjeiben könnyen felcserélhetőek a hozzávalók – például a lasagne-t tészta helyett cukkínivel készítjük el.

– Legfontosabb minden olyan dologban, amit csinálunk, hogy el kell kezdenünk és ez a legnehezebb pillanat – vette át a szót Kropkó Péter. – A kampányban nem az a fontos, hogy minket mi érdekel, hanem az, hogy mit szeretnének a nézők. Fontosak a visszajelzések, amelyekből bőven kapunk, hiszen ezekből tudunk épülni és fel tudjuk belőle mérni, hogy mi érdekli az embereket.

Az egyórás eladáson a beszélgetés mellett a mozgás sem maradhatott el. Az ötvenegyszeres Ironman egy egyszerű kanapégyakorlatot mutatott be, amelyet a kampány videó megosztó oldalán megtalálható, illetve a jelenlévőket egy könnyed kargyakorlatra invitáltak. Nóra egy dzsúszt készített el, amely a Shrek itala fantázianevet kapta.

–  A zöld színe miatt kapta ezt a nevet – mondta el készítés közben, majd hozzátette, hogy így kíváncsiságból is megkóstolják azok, akik esetleg már a színe alapján elitélnék.