Makó

Bordát tört az esővíz elnyelő


Gajáta Fanni – Makó


Kovács Sándor települési képviselőhöz a lakók olyan témákkal fordulnak, amelyek a mindennapi életet javítják és könnyítik meg. Ilyen például a járdák és csapadékvíz elvezetők javítása vagy építése, közvilágítás javítása, fák, bokrok és cserjék gondozása, illetve csatornázás után keletkezett hibák megoldása.

– Amit meg tudtunk valósítani az elmúlt egy évben, az néhány járdaszakasz felújítása, mint például az Esze Tamás utcában és a Kossuth utcában. A Síp utcában 500 méteren a csapadékvíz elvezetőt javítottuk meg – mondta Kovács Sándor.

Gondoltak a gyerekekre és a sportolni vágyókra is, mivel a Sírkert utcában egy játszótér újult meg, míg a Magyar és az Árvíz utca kereszteződésében két lábtengó pálya épült.

– A közeljövőben legnagyobb volumenű projekt az Almási utcai Tagintézmény felújítása lesz, azonban ehhez pályázati forrásra van szükségünk.

A polgármester és a települési képviselő évösszefoglalója után a lakók panaszkodtak. Somogyi Erzsébet elmondta, hogy a városban rengeteg patkány található, naponta látni a Vásárhelyi utcában is. A polgármester megosztotta a jelenlévőkkel, hogy több mint egy millió forintot költöttek csak a Honvéd városrészben irtásra, de hozzátette, ahol szükséges, oda is helyeznek ki mérget. Az idős asszony már a majdani a hó takarítása felől is érdeklődött.

– Tavaly is, amennyire a kapacitásunk engedte, odafigyeltünk a bicikli utak és a közutak takarítására, idén is felkészülünk rá – válaszolta Farkas Éva Erzsébet.

Gombos Lajos a Bérpalotánál lévő veszélyes esővíz elnyelő rácsok miatt szólalt fel: egyik ismerőse belehajtott az egyikbe és eltörte a bordáját. Siket Tibor, a műszaki iroda megbízott vezetője elmondta, hogy már érkezett emiatt panasz az irodába, tervben van, de már csak jövőre készülhet el a rácsok elfordítása.

Csőke Sándor azért érkezett a lakossági fórumra, hogy megtudja, várhatóan épülni fog-e a kerítés a román határszakaszon.

– Szeretném kérdezni a polgármesterasszonytól, hogy vannak-e arra utaló jelek, hogy a román határszakaszra is szükséges a kerítés, vagy még várnunk kell arra, hogy mit szeretnének tenni a románok ez ügyben – mondta az idős férfi.  

Egy József Attila utcában élő idős asszony a falevelekre panaszkodott: szeretnék, ha gyűjtőzsákokat helyeznének ki az utcába.