Makó

Libalakoma a Gloriusban


Gajáta Fanni – Makó


Márton-napkor a népszokás szerint újbort és libát illik fogyasztani, így ez alkalomból kétféle előételt, levessel, főételt és desszertet, illetve új borokat is kínál a Grand Hotel Glorius étterme. Az à la carte jelleggel kapható fogásokat egészen szombatig kóstolhatják meg az érdeklődők.

– Próbáltunk egy hagyományosabb és modernebb vonalat is képviselni, hogy mindenkinek megfeleljen – árulta el Fodor Krisztián, az étterem mesterszakácsa és konyhafőnöke. – A modern gasztronómiát akartuk ötvözni a hagyományokkal. A modern technikákat, mint például a szuvidolást használtuk fel a libamáj elkészítésénél. Különleges gyümölcsöket és ízéket igyekeztünk összehozni.

Birsalma krémleves konfitált libamáj kockákkal.

Előételként kocsonyázott libamájat magvas kockával vagy libatepertőt hagymás salátával és friss baguette-tel, levesként birsalma krémleves konfitált libamáj kockákkal vagy liba leves gyömbéres maceszgombóccal, főételként lassan sült libacomb zsírjával tört burgonyával, párolt lilakáposztával és aszalt szilvás jus vagy narancsos mázban sült libacomb, sütőtökpürével és mézes fügével választható. Az édesszájúak lúdláb krémest cigánymeggy sziruppal vagy gesztenyepürét rumos meggyel ehetnek.