Makó

Márton napoztak az Almási leendő tanulói


Bojtor Boglárka – Makó

Az Almási iskolában a héten már a második óvodás rendezvényt rendezték ma délután. Most a Márton nap került a középpontba, a gyerekek nagyon kíváncsiak voltak milyen kalandok várnak rájuk a mai nap folyamán.

– Ezekkel a rendezvényekkel az a célunk, hogy megmutassunk az iskolát a nagycsoportosoknak és a szülőknek. Ilyenkor tudjunk nekik bemutatni az intézményt – mondta Borkáné Dudás Mónika, igazgató. – A tegnapi rendezvényünk már a huszonkettedik volt, ahol mindenki nagyon jól érezte magát. Mindig valamilyen nevezetes alkalomhoz kapcsolódnak ezek a játékos programok. Ma kézműveskedtek a Márton nap jegyében és az interaktív táblát is kipróbálhatták a gyerekek – mesélte.

Sorban álltak, hogy a táblára koppinthassanak az ovisok.

Minden óvoda kap meghívókat ezekre a programokra. Ma a Kassai óvodából szervezetten, óvó nénikkel együtt érkeztek a nagycsoportosok, máshonnan pedig szülői kísérettel.  A közeli óvodásokat ezzel próbálták kárpótolni, hiszen a tegnapi sport-délelőttre sajnos nem tudtak eljönni. Ezt a programot Kiss Andrea tanítónő szervezte az összes alsós tanítónővel együtt. Nagyon fontos, hogy őket ismerjék meg a gyerekek először, hiszen velünk találkoznak majd első iskolai napjaikban is.

– Talán „libamájhúst” vagy libazsíros kenyeret eszünk majd – találgatott Dékány Ákos arra a kérdésemre, hogy miért jöttek ennyien az iskolába. A nagycsoportos fiú azt is elárulta, hogy az Almásiban szeretne később tanulni. – Én a számítógépesbe fogok tanulni, amikor nagy leszek – tette hozzá Lakatos-Gera Janika, akit társa később felvilágosított, hogy jó helyen jár.

Nagyon várták már ezt a délutánt a gyerekek.

A gyerekeket rövid műsorral köszöntötték, majd két csoportra osztották. A sárga csőrűek először libás lámpást készítettek, a piros csőrűek pedig az interaktív táblán játszottak. A csere után mindannyian jól megéheztek. Az uzsonna finom libazsíros kenyér volt meleg teával. 

További képeink a galériában.