Sport

Ovis nap az Almási suliban


Korom András – Makó


Igencsak küzdöttek a makói óvoda nagycsoportosai ma délelőtt az Almási iskola tornatermében rendezett játékos sportvetélkedőn. A gyerekek többek közt pókjárásban, óriás fagylalt cipelésben, akadályfutásban és egyéb sportversenyekben küzdöttek. Volt, hogy örültek, volt, hogy egyeseknél eltört a mécses, de szemmel láthatóan remekül érezték magukat.

Az Almási iskola 1995 óra rendez ilyentájt ovisnapot, azzal e nem titkolt szándékkal, hogy megmutassák a testnevelés az intézmény egyik erőssége.

A Kelly táncosai bemutatója.

– Ilyenkor vendégül látjuk azokat a nagycsoportosokat, akiket szeptembertől leendő elsősként szeretnénk itt az iskolában viszontlátni A gyerekek szeretnek benézni egy kicsit az iskola kulisszatitkaiba. Pénteken pedig a libanappal várjuk már a szülőket is – mondta Borkáné Dudás Mónika igazgató. Hozzátette: szeretnék megmutatni, hogy a sport mennyire fontos az iskolában.

Az ovis napon ez alkalommal mintegy száz óvodás vett részt, a Makói Óvoda négy tagóvodája hat csoportjából.

Csapatokban küzdöttek a gyerekek.

A tíz fős csapatokban versenyző gyerekeket az iskola Kelly csoportja bemutatóját követően a kellys lányok melegítették be, majd a versenyszámokban az óvónőik segítették.

A napról készült további képeink a galériában láthatók.