Hírek

Iskolai mosdóavató Maroslelén


Korom András – Maroslele


Még tavasszal fogott össze a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) és a Domestos gyártója, az Unilever arra a jótékonysági akcióra, amelynek lényege, hogy a cég március 1. és május 31. között minden, itthon eladott Domestos termék után 5 forintot adományoz az elmaradottabb kistelepüléseken működő általános iskolák mosdójának felújítására.

A Maroslelei Általános Iskola, mely a mosdóról szóló, “a vécékefe nem varázspálca” szemléletes hasonlatot tartalmazó “Egy nélkülöző maroslelei WC segélykiáltása” című verssel nevezett, s a makói térségből egyedül került be a szavazás második körébe, majd nyerte meg a szavazást.

A mosdó ugyan a tanév elejére elkészült, de csak ma avatták fel. A diákok rövid műsorával színesített ünnepségen Németh Domonkos iskola igazgató köszöntőjét követően Martonosi György polgármester mondta, hogy széleskörű összefogás keretében valósult meg az iskola mosdófelújítása, hiszen nem csak nyertek az internetes szavazáson a belső átépítésre, de az épület külsejét a helyi közmunkaprogramban dolgozók újították fel. A konyha és a mostani mosdófelújítás után a polgármester számít arra, hogy jövőre megépülhet az iskolai tornaterem is, s folytatni szeretnék az iskola felújítását is.

Schultz János igazgatóhelyettes kiemelte, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ választotta ki a Maroslelei iskolai pályázatra, míg a régi mosdóról készült képekhez mellékelt: a wc-ről szóló verset Vincze Vivien írta. Mint mondta: folyamatosan figyelték a szavazás állását, s ha kellett mindenki mozgósítottak, hogy a lelei sulira voksoljon.

Aranyi László, az Unilever Magyarország Domestos marketingvezetője elmondta, hogy a program során a cég mögé álltak az önkormányzatok, a kis- és középvállalkozók, s támogatta a mosdófelújítási programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a KLIK is.

Aranyi László és Németh Domonkos helyezték el az emléktáblát.

Hogy mennyibe került az abszolút modern lelei iskolai mosdó azt azonban nem árulták el. Annyi bizonyos, hogy sok-sok 5 forintra volt szükség hozzá.

Az ünnepségről készült további képeink a galériában láthatók.