Hírek

Hígítóval öntött le három autót


MH-CSMRFK


A Szegedi Rendőrkapitányságra még október 5-én érkezett bejelentés arról, hogy előző éjszaka ismeretlen tettes több autót is megrongált. A Bognár utcában az egyik ház előtt parkoló két járművet öntötte le festékhígítóval. Később kiderült, hogy a Délceg utcai autókereskedésben is hasonló eset történt, ott, egy autót rongáltak meg. A nyomozás megállapította, hogy a ház és a kereskedés korábbi tulajdonosa lehetett a célpont.

Az adatgyűjtés eredményeként előállították a szegedi N. Mihályt, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. Elmondta, azért haragudott korábbi ismerősére, mert ő rossz autót adott el neki. Ezért rongálta meg az autókat az ismerős vélt lakóhelyén és autókereskedésében. Azt nem tudta, hogy a férfi azokat már eladta. A cselekmény elkövetését elismerte. A sértetteknek az okozott kárt megtérítette.

A Szegedi Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte és az N. Mihály ellen rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárásban keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az ügyészségnek megküldte.