Makó

Tripla adag nevetés három humoristával


Bojtor Boglárka – Makó


Tegnap két órán keresztül szórakoztatta makói közönségét Badár Sándor, Aranyosi Péter és Dombóvári István, akik sokszor egymás szavába vágva hozakodtak elő vicces történeteikkel. Erről szól a duma jam, az egész improvizálás, sosem készülnek előre. A humoristák között már az öltözőben is jó hangulat uralkodott, azt mondták, ha együtt készülnének kiégnének.

– Nekem egy papírra fel van írva a feladatom, amit minden este felolvasok, az áll rajta, hogy improvizálj  – mondta Dombóvári István.

A három humorista még nem fordult meg Makón, csak Badár, amikor megverték, de jól megjegyezte őket, s ezt a közönségének is elárulta.

– Korábban még nem jártunk Makón, azt se tudtuk, hogy ilyen messze van. Én csak annyit hallottam, hogy Jeruzsálemtől messze van, de, hogy minden mástól is nem gondoltam – mondta Aranyosi Péter. – Én ehhez annyit tudok hozzátenni, hogy amikor még Szentesen a vasútnál dolgoztam, nagyon sok makói hagymát adtam el – árulta el Badár Sándor.

A humoristák sok-sok témát érintettek estjük alatt. Beszéltek a menekült kérdésről, korábbi fellépéseik legviccesebb fordulatairól, a fociról, de még az urológiai vizsgálat és a pornófilm forgatás rejtelmeibe is beavatták a nézőket.

Ismét megtelt a nézőtér.

– Nekem nagyon tetszik a Hagymaház, a főbejáraton jöttünk be. Kívül-belül szép az épület – mondta Aranyosi, egy pillanatra megmutatva komoly oldalát.  – Engem nem engedtek be, azt mondták migránsoknak csak a hátsó bejáraton – tette hozzá Badár.  

Kérdésemre, hogy miért szeretik a munkájukat megdermedve néztek, majd elárulták, hogy ezt a szót nem kedvelik, hogy munka. Kiejteni sem hajlandóak, szerintük még a táppénz is veszélyes, de munka nélkül ezt is el lehetne kerülni.

A tegnapi dumaszínház ismét elnyerte a nézők tetszését. A műsor végén újra kisorsoltak egy szerencsést, aki a következő rendezvényre nyert belépőt.