Makó

Menekültkvóta ellen gyűjt aláírást a Fidesz


Gajáta Fanni – Makó


Szerdán, pénteken és vasárnap a piac Deák Ferenc utcai bejáratánál 8-12 óráig, illetve csütörtökön 8-16 óráig a posta előtt gyűjt aláírást a Fidesz makói szervezete a menekültkvóta ellen. A szervezet arra kéri azokat, akik nem értenek egyet a kvótarendszerrel, hogy aláírásukkal támogassák a kezdeményezést.

– Brüsszel a betelepítési kvótával kapcsolatos politikájával nem tudunk egyetérteni – mondta Czirbus Gábor, a Fidesz makói szervezete elnöke a ma reggeli sajtótájékoztatón. – Úgy gondoljuk, hogy senki nem adott meghívót a bevándorlóknak. Ha a kvótarendszert érvényesítené a brüsszeli politika, az azt jelentené, hogy újabb millióknak nyújtanánk meghívót.

Az elnök szerint Magyarországra hatalmas terhet róna, ha több tíz- vagy százezres nagyságrendben kéne betelepíteni migránsokat.

– Láthatjuk, hogy a végleges úti cél nem Magyarország, hanem Németország, Dánia és Svédország, oda szeretnének eljutni és letelepedni. Mi garantálná azt, hogy azokat, akiket erővel ide betelepítene Brüsszel, maradnának is az országban? – tette fel a kérdést Czirbus Gábor.

Nem csak Makón, hanem kisebb településeken is megtalálható lesz az alárásgyűjtő stand, illetve a makói Fidesz irodában is alá lehet írni az ívet.

– A civil összefogás segíthet – mondta az asszony.

– Azért írtam alá az ívet, mert szerintem meg kell védeni az országunkat és családjainkat – mondta Gera Imréné, miután támogatta a kezdeményezést. – Itt is sok szegény ember él, akiket el kell tartani. Nem idegengyűlölésből írtam alá, csak nekem ez természetes.