Makó

Gödrök is keserítik a Vertán-telepiek életét


Gajáta Fanni – Makó


– A Vertán városrész leggyakoribb problémái közé tartoznak a szennyvízcsatornázás után jelentkező problémák, illetve az út- és járda hibák, a csapadékelvezető árkok hiánya, illetve tavasszal az árkok takarításának elmaradása – tudtuk meg Gáspár Sándor települési képviselőtől a lakossági fórum előtt. – A kérdéseket és problémákat elfogadom, hiszen nekem az a dolgom, hogy segítsek az embereknek.

A lakossági fórumon a képviselő és a polgármester is összefoglalta az elmúlt egy év történéseit és a jövőbeli terveket is megosztotta az érdeklődőkkel. Gáspár Sándor elmondta, hogy februárban átadott az önkormányzatnak egy ötéves tervezetet is, amelyben a Juhász Gyula tér felújítása és az SZTK-nál található parkoló és játszótér rendezése is szerepel.

Horváth Mihályné és Bíró Sándorné is a Szentháromság utca miatt jött el a fórumra. Horváth Mihályné elmondta, hogy utcájában aknafedők balesetveszélyesek, míg az Almási és a Szentháromság utca kereszteződésénél egy hatalmas gödör okozhat kisebb-nagyobb károkat. Csapadéklefolyót is szeretnének ebbe az utcába. Siket Tibor, a műszaki iroda megbízott vezetője elmondta, a szikkasztós módszert szeretnék kialakítani, amellyel a Vörösmarty utcában találkozhattak már az emberek.

Bíró Sándorné a Szentháromság utcában a járda,- és útproblémát emelte ki, s emiatt fordult az Árvíz utcában lakó Tóth Istvánné is a képviselőhöz. Farkas Éva Erzsébet elárulta, hogy olyan közfoglalkoztatottaknak való programot kerestek és igényeltek meg, amelyben evvel foglalkozhatnak majd.

Ruttkay Sándorné a Székely utcában található szikkasztóárok bebélelését kérte, mivel eső után többek udvarában és járdáján is áll a víz. Többek kívánságát adta át a polgármesternek az asszony: szeretnék, ha a fürdőben található 33 méteres medencére sátor kerülhetne a téli időszakban.