Hírek

Keményen küzdöttek a makói lányokAz NB II. Délkeleti csoportja hétvégi 6. fordulójában a tabella élén álló Marosmenti NKSE nő kézilabda csapatát fogadta a Lajosmizse. Az elmúlt fordulóban a vendégek biztos győzelmet szereztek otthonukban a Szeghalom csapata ellen, míg az UKC is idegenben szerzett biztos győzelmet a gyulai lányokkal szemben. Az előjelek egyik csapat számára sem voltak kedvezőek, hiszen a vendégeket sérülések a hazaiakat pedig a heti felkészülésben a játékosokat munkahelyi elfoglaltságok nehezítették. A két csapat még nem találkozott egymással.

Az első félidőben a marosmentiek kezdtek jobban és 3:1re megléptek a mérkőzés 5 percében. Az UKC-s lányok a mérkőzés első perceiben még nem találták saját ritmusukat. Aztán a következő 10 percben átvették a mizsei lányok a játék szervezését és a félidő 16. percében már 9:6-ra vezettek. A félidő hajrájában 7méterest hibáztak a hazaiak és a támadásaikban is pontatlanul fejeztek be így visszajöttek a mérkőzésbe a vendégek. A félidő 13:13-as állással zárult. A második félidőben az UKC kezdett jobban és meglépett a 36. percben 17: 15-re. Azonban a szívósan küzdő makói csapat alig néhány perc alatt egyenlíteni tudtak és felzárkóztak 18:18-ra. A mizsei lányok támadó játéka feljavult és a félidő kétharmadára már 25:21-es hazai előnynek örülhettek a nézők.

A végjátékban mind a két csapat derekasan küzdött egymással, a két edző pedig nagy taktikai csatát vívott egymással. A hazai csapat az utolsó 10 percben többször is emberhátrányba került így ismét szorossá váltak az utolsó percek. Az UKC végig irányította a mérkőzést és megérdemelten nyert a nagyon szívósan játszó Marosmenti NKSE csapata ellen.

Lajosmizsei UKC: ZSOLDOSNÉ- Kapus, LUDNAI (2); HERCEG (11); Olah (3); BEDE (4); Molnár (3); Holló (1); Csere: Dudás (2); Halász (1); PRÓKAI (3); Horváth; Áy Nikolett; Szőrös, Kovács (1); Starub Edző: Nagy Ferenc; Hivatalos személyek: Balis Mihály.

Marosmenti NKSE: Kürti (3);Molnár, Cseh, Pintér, SÁRKÁNY (8); Nagy (1),SZOMBATI (4); KOZSERÁN (3);Nagy O,Woller, Murvai, Máté, Práger; Edző: Nagy János Miklós; Hivatalos személyí. Batári Erika.

Játékvezetők: Szakálas Alex, Varasdi Levente Zoltán; Versenybíró: Turák Lajos.