Hírek

Géppuskaként szólnak a csatornafedők


Gajáta Fanni – Makó


A második körzetben élők főleg járdaépítéssel és csatornázásból adódó problémákkal, mint például megsüllyedt autóbejárókkal kapcsolatban keresik fel Kádár József települési képviselőt. A mai lakossági fórumon, amelyet a Szikszai György Református Általános Iskola ebédlőjében tartottak ezekről is szó esett.

– A fórumok alkalmával személyesen tudunk beszélgetni, de igazából a telefonszámom nyilvános, illetve tudják is az emberek, hogy hol lakom. Bárkit, bármikor szívesen meghallgatok, ha problémája akad – mondta a képviselő a lakossági fórum előtt.

Mielőtt a panaszoknak hangot adhattak a lakók, Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte őket, és ismertette, mi történt a városban azóta, amióta bizalmat szavaztak neki a makóiak.

Sarró Mihály, aki a Justh Gyula utcában lakik, a hangos csatornafedelek miatt jött el a Szikszai iskola ebédlőjébe.

– Igen forgalmas utca, és az aknafedő lapok szinte úgy szólnak, mint a géppuska. Mostanra már meg tudom különböztetni, hogy személykocsi, motor vagy teherautó közlekedik az úton – panaszolta az idős férfi, aki hozzátette, ez nem új probléma, évek óta ilyen zajosak a fedelek. – Fél éve húzódik ez.

Egy hölgy a háza előtt található mély árok miatt fordult a képviselőhöz és a polgármesterhez. Elmondta, hogy a problémája legalább 20 éve fenn áll, fél évvel ezelőtt pedig emiatt járt egy fogadóórán is.