Makó

Jeles tanárok Pál Lászlóné könyvében


Major Zsuzsanna – Makó


Tizenegyen jelen voltak a tanárnő szombat délutáni könyvbemutatóján abból a 35 pedagógusból, akikről szól a könyv. Pál Lászlóné Szabó Zsuzsanna nekik személyesen adott át egy egy példányt a kötetből. Pál Lászlóné Szabó Zsuzsanna elmondta, óriási élmény volt számára megismerni őket, miközben a kötet született. „Tanáraim, kollégáim, akiktől sokat tanultam, akik elindítottak a pályán és sok tekintetben a példaképeimmé váltak. Ez az én ajándékom nekik és a 120 éves gimnáziumnak”- fogalmazott.

A könyvben olyan tanárok is szerepelnek – a teljesség igénye nélkül – mint például Iglói Béla, Dr. Keczer Tamásné, Dr. Gottl Frigyes, Jenei János, Mendei Árpád, Marosvári Sándor. A kötetről Kocsisné Maráczi Margit beszélgetett a szerzővel az iskola aulájában, ami zsúfolásig megtelt jelenlegi és egykori diákokkal, tanárokkal, ismerősökkel.

Rója István, az iskola igazgatója a könyv bemutatóján elmondta; sokszor találkozik a világ különböző pontjain olyanokkal, akik egykoron a makói gimnáziumba jártak. A József Attila Gimnázium hosszú történetének egy írásbeli emléke ez a könyv, amelynek gyakorlatilag egyharmadát a tanárnő jelenléte lefedi.

A könyv bemutató ünnepségén a Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar énekelt, két volt diák: Németh Marietta és Gerzanits Nikoletta verset szavalt, majd a jelenlévők megkoszorúzták az egykori pedagógusok emléktábláját. A kötet a Makói Honismeret Kör gondozásban jelenhetett meg.