Hírek

Örülnek a babafáknak a szülők


Gajáta Fanni – Makó


53, 2013-ban és 2014-ben született kisgyermek kapott a 6. számú körzetben emlékfát. Toldi János képviselő szerint körzete öregedik, bár a Bajcsy lakótelepen és környékén sok kisgyermekes lakik, azonban az Állomás tér és a Kálvin tér környékén nem fiatalodik a lakosság.

– Nagy öröm számunkra, hogy újra felvettük ezt a jó szokást és a kis csivitelő csibék megkaphatják a babafájukat – tette hozzá a képviselő.

Örömmel fogadta a kezdeményezést Polonyi Tiborné, akinek kisfia ma kapta meg a fácskáját.

– A kisfiamat Péter Gergőnek hívják és másfél éves. Szeretünk a természetben tatózkodni, mert a kicsi szeret kint játszani. Bent már nehezebben marad meg. Kint mindent megvizsgál, megnézi közelebbről a leveleket, virágokat, illetve a játszóteret is kedveli, mivel sok gyerekkel lehet együtt – mondta az anyuka. Hozzátette, biztosan kilátogatnak és gondozni is fogják a ma kapott fájukat. – Remélem, a fa is megmarad és együtt nőnek majd.

Rácz Hanna Luca 2013 májusában született, és ő is ma vehette át szüleivel együtt az oklevelet, a kis locsolót és a térképet, amelyből megtudhatták, merre találják a fácskájukat. Lakhelyükhöz közel, a Csokonai utcán kapott helyet a fa.

– Sokat járunk a játszóterekre, még az átadó előtt is oda szeretett volna menni – árulta el Rácz Roland, Hanna apukája. – A csúszdát és a hintát kedvelii a legjobban, de most inkább még egyedül szeret játszani.

Az átadóról további képeink itt tekinthetőek meg.