Hírek

Fát kaptak a kicsik az alpolgármestertől


Gajáta Fanni – Makó


Újabb 42 fával bővült a makói Babapark program faállománya: délelőtt Czirbus Gábor saját körzetében adta át a facsemetéket igazoló oklevelet a szülőknek és gyermeikeinek. Szerint ezek fák gyerekek és a város összetartozását is jelentik.

– Az én körzetem viszonylag nagy körzetből áll. Egy nagy belvárosi rész és kertvárosi övezet is található. Teljesen vegyes a kép. Élnek idősebbek is és fiatalabb családok is ebben a városrészben – mondta az alpolgármester. Elárulta, hogy a kislánya is kapott a születésekor egy babafát, amelyet a mai napig meglátogatnak egy-egy kerékpározás vagy séta során.

A szülők örülnek a kezdeményezésnek, azonban van, aki azt vallja, hogy később is megkaphatnák a picik a fácskát.

– A kislányom 10 hónapos és Vanda Reginának hívják. Egyelőre nincs testvére, de majd lesz – mondta Pánczél Andrea. – Igazság szerint még nem tartom jó ötletnek ezt, hiszen a picik még nem tudják, miről van szó. Én ezt egy kicsit nagyobb korban, 5-6 éveskor adnám át, amikor már tudják, mit jelent egy fa. Azonban örülök neki, hiszen evvel is díszítjük a várost – tette hozzá az anyuka.

A babafák adása november 17-én folytatódik: délután 3 órakor dr. Hadik György a Patai téren várja a szülőket és gyermekeiket.

További képeink itt tekinthetőek meg.