Makó

Vidám gyerekzsivaj a Szép utcán


Korom András – Makó


Gáspár Sándor települési körzetében a képviselő és Farkas Éva Erzsébet polgármester összesen 48 kisgyereknek és szüleiknek adták át a babafát, az azt dokumentáló oklevelet és az öntözéshez szükséges kiskannát.

Mint azt a települési képviselő elmondta: az önkormányzat azt kívánja ezzel a gesztussal, hogy a gyerekek szeressék meg a környezetüket, s időnként gondozza is a saját fáját. Ami ha kiszárad, vagy kitörik, akkor a pótlása érdekében a szülőknek kell jelezniük a képviselőnek vagy a városházán.

Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, a napokban összesen 374 előnevelt és elültetett babafát adnak át kis tulajdonosaiknak, melyek az élni akarást és a jövőben való hitet is jelentik.

Az ünnepséget a Kassai utcai óvoda gyerekei színesítették műsorukkal. Cserébe mindenki egy-egy tábla csokoládét kapott.

– Nekünk ez már a harmadik babafánk, hiszen 8 éves kislányom és 5 ées húga is kapott ilyet annak idején, igaz két különböző helyszínen. Most a kisfiamnak is van – mondta Urbánné Demkó Renáta, Urbán Tamás Hunor édesanyja. Azt is elárulta, hogy időnként el is bicikliznek a gyerekekkel a babafáik felé.

A kicsik többsége tátott szájjal nézte az ovisok műsorát, vagy aludt vagy játszott közben, de olyan is akadt, aki megilletődve vette át a kiskannáját, hogy nem sokkal később már azzal próbálgassa, hogyan is lehet majd locsolni vele.

Az ünnepségről készült képeink a galériában láthatók.