Makó

Éjfélkor is sportolhatnak a makóiak11.04. – KKV menedzsment tréning
Helyszín: Makó. A képzés célja a kis – és középvállalkozások szektor menedzsment érzékenyítése a dolgozók egészségi állapotának jelentősége iránt. A képzésen résztvevők nemzetközi kitekintést nyerhetnek a munkahelyi egészségvédelem témájában, megismerhetik a munkavédelem és munkahigénia legfontosabb aktualitásait is. Bemutatják a munkavállalók lelki és fizikális fittségi állapotának stabilizálására alkalmazható prevenciós módszerek, stresszoldó és relaxációs technikák. A résztvevőknek lehetősége nyílik a modern konfliktuskezelési ismeretek elsajátítására, illetve a gyakorlati alkalmazására. A jelentkezés feltétele a jelentkezési lap kitöltése (letölthető a www.evp.hu honlapról) és visszaküldése a következő e-mail címre: avannakft@gmail.com, jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk el, a jelentkezés elfogadásáról visszajelzést küldünk.

11.04. – 11.07.  Kiégés elleni tréning
Helyszín: Makó. Közismert, hogy „az emberekkel foglalkozó szakmák” magukban hordozzák a kiégési szindróma veszélyét, azt az állapotot, amikor az egyébként motivált, érzelemgazdag személyiség telítődik azokkal a problémákkal, amelyekkel naponta találkozik. Képzésünk célja ezen állapot kialakulásának megelőzéséhez megfelelő információ és technika átadása. A tréning során szó lesz az önismeret fejlesztés lehetőségeiről, különböző stresszkezelő technikák alkalmazásáról, és gyakorlatban történő elsajátításáról.
A jelentkezés feltétele a jelentkezési lap kitöltése (letölthető a www.evp.hu honlapról) és visszaküldése a következő e-mail címre: avannakft@gmail.com, jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadják el, a jelentkezés elfogadásáról visszajelzést küldenek.

Péntek 13-18 óra között a pitvarosi művelődési házban, szombaton 9-14 óra között a nagylaki, művelődési házban, illetve az óföldeáki közösségi házban rendeznek települési egészségmegőrző családi napok napot. Ezen lesz ingyenes vérnyomásmérés, testtömeg mérés és tanácsadás, elsősegélynyújtás és sportbemutató, családokkal/gyerekekkel való beszélgetés az egészségről, gyermek rajzverseny, Tegyünk mindennap az egészségünkért! – biciklizés, kézműves foglalkozások. A rendezvény ideje alatt folyamatosan osztanak ásványvizet és gyümölcsöt.

A Mozdulj Csongrád megye! programban a rendszeres, életvitelszerűen megjelenő testmozgást ösztönző programok szervezése, lebonyolítása zajlik a felnőttek részére. Szombaton este 8 s hajnali 2 óra között a makói Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégium tornatermében lesz asztalitenisz, asztali foci, darts, sakk, street-ball, röplabda, tollaslabda.
A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az első száz regisztrált résztvevő ajándékot kap. Az időpont megjelölés nélküli programok igény szerint folyamatosan zajlanak.
További ajándékokat az esetleges versenyek helyezettjei kapják, vagy ajándékként sorsolják ki azokat éjfélkor.