Makó

43 facsemetét kaptak az újvárosi babák


Gajáta Fanni – Makó


A Szikszai Református Óvoda műsora után 43 szülő és gyermekeik vehették át az emléklapot térképpel, illetve locsolóval együtt ma délelőtt a Vásárhelyi és Baross utca sarkán. Kádár József települési képviselő elmondta, hogy Újváros több részében is ültettek fácskát.

– Nagy örömmel adtuk át ezeket az emléklapokat. Minden babafához egy térképet adtunk, amely alapján megtalálhatják a szülők azokat – mondta Kádár József. – A most ősszel ültetett fákat fele arányban fiúk és fele arányban lánykák kapták.

– A kislányomat Pál Karolina Rózának hívják és most két és fél éves. Két nagyobb testvére is van, akiknek szintén vannak fáik. Akárhányszor arra járunk, mindig megbeszéljük, hogy kiét is látjuk – árulta el Pálné Horváth Eszter. – Nagyon tetszik ez a kezdeményezés. Igazából csak azt sajnáljuk, hogy nem kaphattuk a házunk elé, az jó lett volna.

Nagy-Molnár Anita másfél éves kislánya, Ziva is ma kapott fát. Az anyuka elmondta, hogy a három gyermeke közül kettőnek van babafája.

– Természetesen eljárunk a nagyobbik fiam fájához és gondozzuk is azt. Szerintem ez egy nagyon jó kezdeményezés. A gyerekeknek több szempontból is fejlődés. A fa maga az ő életüket is jelképezi. Mindenképpen nevelő hatással van – tette hozzá Anita.

Farkas Éva Erzsébet polgármestertől megtudtuk, hogy az emléklapok azok is megkapják a városházán, akik nem tudtak az átadóra eljönni.

További képeink a galériában láthatók.