Hírek

Kétféle túrával vár a Segway Makón


Gajáta Fanni – Makó


Makovecz sétát és Maros parti panoráma túrát kínál Makón a szegedi Ne dőlj hátra! segwayes csapat. A péntek délelőtti promóció célja a Segway megismertetése és bemutatása volt – nem csak a hotelben vendégeinek, hanem makóiaknak is.

Gergely Gáborral, a Glorius igazgatójával a kapcsolatunk régről ered. Miután hallotta, hogy Szegeden és Mórahalmon már vannak túráink, felmerült az ötlet, hogy miért ne lehetne Makón is, hiszen egyre nagyobb vendégforgalomnak örvend a település – mondta portálunk Murányi Gábor, a Ne dőlj hátra! turisztikai szakértője. – A flottánk állandóan Szegeden állomásozik és igény szerint, ha vannak jelentkezők a túrákra, akkor elmegyünk.

– Tematikus útvonalakban gondolkoztunk: az egyiket Makovecz Imréről neveztük el, aki több szállal kapcsolódik Makóhoz. Ez az építészetével és az életével kapcsolatos helyszíneket járja be. A másik túránk a Maros partra visz ki, amely a természetet megismerni vágyóknak nyújthat élményt.

Murányi Gábor azt is elárulta, hogy Makón nagyon jól lehet közlekedni a Segway-ekkel, hiszen a kerékpárutak segítségével sok helyre el lehet jutni biztonságosan, így remek családi programot tud nyújtani a szabadban.

A bátrabbak nem csak távolról nézték, hanem rá is pattantak a szerkezetre. Így tett a hotelben pihenő Fogarasi Attila is, aki Budapestről érkezett a városba.

– Budapesten családi napokon és más rendezvényeken volt szerencsém kipróbálni. Én nagyon szeretem, ezért is pattantam itt is fel rá – mondta a fiú.