Hírek

Lopott és kölcsönzött kocsikkal buktak meg


MH-CSMRFK

Egy albán férfi jelentkezett kilépésre az országból tegnap 16 óra 30 perckor Röszke Autópálya-határátkelőhelyen egy albán honosságú Audi A4 Cabrio típusú személyautóval. A határrendészek az ellenőrzés során megállapították, hogy a jármű alvázszámát meghamisították. Az eredeti alvázszám adattári ellenőrzése során kiderült, hogy az autót az olasz hatóságok lopás miatt körözik.

A rendőrök a gépkocsit lefoglalták és a sofőrt előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra. Az albán állampolgár ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Fél órával később egy német honosságú bérautót tartóztattak fel a határrendészek Röszkén. A Volkswagen Sharan vezetőjeként egy holland férfi jelentkezett kilépésre az országból. A rendőrök az ellenőrzés során felvették a kapcsolatot a bérbeadó cég képviselőjével. Az ügyintéző arról tájékoztatta az egyenruhásokat, hogy a sofőr engedély nélkül akarta kivinni a járművet a schengeni övezetből. A tulajdonos képviselője ezért értesítette a német hatóságokat, akik azonnal elrendelték a gépkocsi körözését és a nyomozók lefoglalták az autót.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ Sirene Iroda felvette a kapcsolatot a körözést elrendelő hatósággal.