Hírek

Ferrarik, Bentlyk és Teslák magánimportból


MH Bulvár


Magyarország piacvezető használtautó-kereskedelmi hálózata elemzése szerint: az idén is töretlenül emelkedik a használt autók importja: januártól szeptember végéig összesen 90 ezer 391 használt gépkocsi érkezett be külföldről, 28,4 százalékkal több, mint a tavalyi év hasonló időszakában. 2013 óta évente mintegy húszezerrel bővül az importált használt kocsik száma. A kocsik hatvan százaléka tíz évnél öregebb.

A legtöbben felső-középkategóriájú autót hoznak magánimport keretében Magyarországra, az idén eddig már 21 ezer 913-at, az alsó-középkategóriában pedig 20 ezer 894 használt import autót helyeztek forgalomba, ami 36 százalékos növekedés. Az egyterű gépkocsik még mindig a legnépszerűbbek (16 ezer 149 autó volt ilyen), egyidejűleg nőtt a korábbiakhoz képest a kisautók és a városi terepjárók behozatala.

Enyhén emelkedett a luxuskategóriás autók száma is: tíz darab Ferrari, hét Bentley, hét Aston Martin, valamint négy Tesla, két Lamborghini, két Rolls-Royce és egy Fisker Karma érkezett az idén.