Makó

Narancsot is faragtak Kiszomboron


Gajáta Fanni – Kiszombor


Rémisztő mennyasszony, seprűn „száguldozó” boszorkány, zombik és a kaszás is megjelent, hogy délután ráijesszen a kicsikre és nagyokra egyaránt. Volt olyan kicsi, aki úgy megijedt, hogy elszaladt – de pár perccel később visszatért.

– Harmadik alkalommal rendeztük meg ezt a halloween délutánt. Nagyon jó volt a hangulat az elmúlt években is, ezt próbáljuk folytatni. A Kiszombori Ifjúsági Központtal, amely az Ady Endre Művelődési Ház amatőr csoportja, közösen készültünk fel a ma délutánra – tudtuk meg Hegedűs Sándortól, a kiszombori művelődési ház művelődésszervezője, aki vámpírnak öltözött be.

– Kézműves foglalkozásokkal, tök- és narancsfaragással készültünk. Az utóbbi különlegesnek számít Kiszomboron is, mivel nem sok helyen szokványos a narancsok megfaragása és nehezebb is.

Kicsik és nagyok egyaránt kést és tököt ragadtak, hogy vicces vagy rémisztő arcot faragjanak meg. Balla Szimonetta először próbálkozott ezzel, de alig 20 perc alatt végzett is vele.

– Kicsit nehéz volt a faragás. A tök tetejét segítettek levágni, de amúgy én faragtam meg az arcot. Ha kész, hazaviszem és gyertyát rakok bele – mondta Szimonetta.

Szimonetta és a testvére gyorsan készen lettek a tökökkel.

Sötétedés után a művelődési ház udvara cukorkakeresésnek adott helyszínt, ahol a holdfény mellett csak a fáklyák segítettek a látásban.

A délutánról további képeink itt láthatóak.