Makó

Kézműves sörök a Glorius Oktoberfestjén


Gajáta Fanni – Makó


Első alkalommal rendezte meg a Grand Hotel Glorius – a Németországban ismert – Oktoberfestet. Gergely Gábor igazgató szerint a legtöbb embernek erről a rendezvényről a szórakozás, a jó sörök és ételek jutnak eszébe, így ehhez tartva magukat rendezik meg az estet.

– Mivel ilyen rendezvény még nem volt Makón, úgy gondoltuk, hogy úttörőként megszervezzük. Hála istennek, nagy érdeklődéssel fogadták az emberek – tudtuk meg az igazgatótól. – A személyi ismeretségem által el tudtuk csábítani a fóti kézműves sörfőzde tulajdonosát Makóra egy wellness hétvégére, s ha már jön, a söreit is bemutatja az estén.

Az ötfogásos vacsora mellé Gyenge Zsolt hétféle sört hozott kóstolóba.

– Több mint 20 éve foglalkozom a sörfőzéssel, nekem a szakmám is ez. Sokáig nem volt divat a kézműves készítésű, azonban mostanában a reflektorfénybe kerültünk – mondta a fóti Sörapu. – Könnyedebb és testesebb italokat is hoztam ide és az est folyamán a sörfőzésébe is beavatom az itt levőket.

A hotel konyhájának ízletes ételeit Libor Mária egészítette ki péksüteményeivel.