Hírek

Buzás Péter is ott volt a makói DK évértékelőjén


Gajáta Fanni – Makó


Még Buzás Péter is elfogadta a DK meghívását és részt vett a makói Demokratikus Koalíció zártkörű évértékelőjén. Mucsi Tamás a párt választókerületielnöke elmondta, hogy egy évvel ezelőtt napokig érezhető volt a gyászhangulat, miután „elesett” Makó és Apátfalva is. Számára mégis a legfájóbb, hogy a makói kék-piros színt teljesen átveszi a narancssárga. A párt véleménye szerint nem csak többen, de nem hozzáértők dolgoznak az önkormányzatnál, miután a szakembereket kirúgták.

Buzás Péter volt polgármester is a meghívottak között volt.

Kitért a fürdő zrt-vé alakítására, a vízmű-ügyre és a Ságvári-szobor esetre is. A Demokratikus Koalíció szerint ez az utóbbi többet jelentett, hiszen Ságvári ellenálló volt, illetve az országban egyedülálló volt köztéren a mellszobor. Hozzátette, annak elszállítása fontosabb volt, mint a szemét elvitele, amelyre a lakók is felhívták a figyelmét. A virágos Makó sem virágos már, mint egykoron, hiába a közmunkások igyekezete. Elmondta, hogy a fiatalok akkor maradnak a városban, ha jövőjük is lesz.

Kiemelte, hogy az ellenzék azért van, hogy rávilágítsanak a hibákra és Török Miklós tökéletesen helyt áll a városi testületi üléseken. Mucsi Tamás megosztotta a meghívottakkal, hogy a párt fontos célokkal vág neki a jövő évnek, amelyekről februárban már nyíltan lehet beszélni.

Az évértékelés után Nagy Máté, a DK makói választókerületi elnökségi tagja által készített tortát fogyasztották el.