Hírek

Angol iskolával cserélnek a makói diákok


Gajáta Fanni – Makó


Először csatlakozott a Bartók Székhelyintézmény az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Szervezete által szervezett Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapjához, melyben nemzetközi könyvjelzőcsere-programon vesznek részt. Az iskola szerencsésnek mondhatja magát, mivel a Bosham Primary Schoolt kapta meg társának, így a gyerekek által készített 60 darab könyvjelző Angliába kerül.

– Ebben az évben nagyon népszerű volt a kezdeményezés a magyar iskolák körében, így kénytelenek voltak azokat is párosítani egymással – tudtuk meg Siketné Hőbe Judittól, a tagintézmény könyvtárosától. – Első és nyolcadikos tanulók vettek részt a könyvjelzőcsere készítésében Bárdi Andrea vezetésével.

A Könyvtárostanárok Egyesületének segítségével csatlakozott az iskola a programhoz. A jelentkezés roppant egyszerűen zajlott, hiszen e-mailben, a könyvjelzők számával és korcsoportok megadásával – hogy kikkel szeretnének cserélni – kellett jelentkezni, majd a nemzetközi szervezet sorolta ki a párosításokat.

Az egyedi könyvjelzők egy angol kisgyerek könyvét fogja díszíteni.

A 13 éves Gera Dániel két könyvjelzőt készített kedvenc történeteiből.

– Egy Piroska és a farkas, illetve Az öreg halász és a tenger könyvjelzőt rajzoltam meg. Azért ezeket választottam, mert nagyon tetszettek nekem. Mindkettőt zselés tollal rajzoltam – árulta el a kisfiú.