Makó

Bozsogi Attila sikere a HagymaházbanBojtor Boglárka – Makó


– Ez már a harmadik önálló estem és talán az utolsó is, hiszen egyszer abba kell hagyni. Sokrétű műsorral készültem a közönségnek. Lesznek fuvolások, kamarazenekar, zongoraszóló, gitár, dob, klarinét és jó hangulat – mondta Bozsogi Attila. – Nagyon sok darab új lesz a közönségnek, hiszen ezek nincsenek felvéve – mesélte.

A művész már 1953-ban zenekarban játszott és idővel hivatásos zenész vált belőle. Az első zeneszám zongoraórán pattant ki a fejéből, és bevallása szerint mindig legújabb szerzeménye a kedvence.

Sokan kíváncsiak voltak a fiatalságukat idéző zenékre.

– Fiatal koromban a művész úr törzshelyére a Hóvirág cukrászdába sűrűn jártunk, mint tinik. Szerettem a zenéi hangulatát, ezért jöttem ma el, hogy újra átéljem azt – árulta el Halász Ferencné. – A makói koncerteken elég sűrűn megfordulok. Ilyenkor nagyon örülök, hogy láthatom a sok ügyes gyermeket, mint pedagógus, másrészt pedig jó látni és hallani a sok örömzenét – tette hozzá.

Bozsogi Attila verseket és prózákat is ír. A zene című költeményét Tóth Tibor az est nyitányaként szavalta el.

Bozsogi Attila saját maga vezette estjét.

A koncert alatt maga a szerző is színpadra lépett harmonika szólókkal és felkonferálta a műsorban fellépő művészeket is. Minden zenész külön próbált az előadásra, a fuvolások a Makói Magánzeneiskola tanulói, a kamarazenekar pedig a Bartók iskolában próbált. A szólóban előadó művészek is mind jó kapcsolatot ápolnak az est szerzőjével és szervezőjével.