Makó

Ellopták a nyugdíjas pár megtakarított pénzét


MH-CSMRFK


A három férfi még október 5-én a szegedi Debreceni utcában szólította meg a sértettet, mikor az kilépett a gyógyszertárból. A gyanúsítottak az idős asszony férje által eladásra hirdetett gépjármű iránt érdeklődtek, és felajánlották, hogy hazaviszik a sértettet otthonába. Ott vásárlási szándékot színlelve felmentek a lakásba, majd a néni figyelmét elterelve, magukhoz vették az idős házaspár megtakarított pénzét és távoztak.

A rendőrök a bejelentést követően azonnal adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek, melynek eredményeként néhány órán belül megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével három kaposvári férfi gyanúsítható megalapozottan. Ellenük országos elfogatóparancsot bocsátottak ki a szegedi nyomozók.

H. László, H. Jenő és B. Dezső tegnap önként jelentkezett a Szegedi Rendőrkapitányságon, miután értesültek arról, hogy a rendőrök országszerte keresik őket. A nyomozók csoportosan elkövetett kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a három férfit. Kihallgatásukat követően őrizetbe vették a gyanúsítottakat és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.