Makó

Lakatos Evelin a Jégkorszak 2000. látogatója


Gajáta Fanni – Makó


Újabb kerek számot ünnepelhetett a makói József Attila Múzeum vándorkiállítása. A makói Návay Lajos Szakképző Iskola 9. osztályos tanulója, Lakatos Evelin kapott oklevelet és egy doboz jégkrémet, amiért ő lett a Jégkorszak kétezredik látogatója. A lány nem először járt a tárlaton.

– Meglepődtem, hogy én lettem a kétezredik  – mondta nevetve Evelin. – Szüleimmel már láttam a kiállítást, jó volt nagyon. Az állatok tetszettek a legjobban.

Evelinnek a kardfogú tigris tetszett a legjobban.

– Mi sem gondoltuk volna a szeptemberi megnyitón, hogy október közepén már a kétezredik látogatónkat köszönthetjük. Szenzációs a múzeum életében ez, nem is emlékszem, hogy ilyen rövid alatt ennyi látogatók érkezzen egy kiállításra – árulta el Badicsné Szikszai Zsuzsanna a múzeum igazgatója.

Ma délelőtt Gál Tamás, a Szegedi Tudományegyetem éghajlattanszékének adjunktusa tartott előadást az éghajlatváltozás múltjáról, jelenéről és jövőjéről. A diákok a Návay Lajos Szakképző Iskolából, a Szignumból és egy kecskeméti középiskolából érkeztek, hogy meghallgassák a közel 1 órás előadást.