Makó

600 szeletre vágják a SZIGNUM-ot


Szabó Anita – Makó


Negyedszázad telt el a SZIGNUM rendszerváltás utáni újraindulása óta; 1990. szeptember 1-jén csengettek be ismét egyházi fenntartású intézményként a iskolába. Erre a jeles évfordulóra emlékezik a szombati családi napján az iskolaközösség. A hagyományoknak megfelelően a testi-lelki egészség jegyében zajlik az esemény, idén a TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0663 kódjelű „Kompetenciafejlesztés a SZIGNUM-ban” elnevezésű pályázat támogatásával és hivatalos projektzárójával egybekötve. Mivel a 2015-öt Ferenc pápa a Szerzetesek évének nyilvánította, ezért a nap a „Rendes” elnevezéssel egészült ki, utalva a fenntartóra, a Boldogasszony Iskolanővérekre.

Több mint harminc állomással várja az óvodásokat, diákjait és szüleiket a szervező SZIGNUM: lesz parasztolimpia, egészségügyi szűrés, kutyabemutató, famunkák, lekvár- és mézkóstolás, müzli készítés, szerzetesrendi feladatok, kosárfonás, kincskeresés, táncház, templomtorony látogatás – csak hogy a legváltozatosabb elfoglaltságokat említsük. A rendezvény csúcspontja minden bizonnyal a közös ebéd utáni édes meglepetés lesz: Papp Róbert makói cukrász 600 szeletes iskolalogós tortát állít össze a helyszínen, amit az ünnepeltek közösen fogyasztanak majd el.

A diákok nagy örömére az iskola nem csak megehető lesz ezen a napon, de kicsinyített mását bárki haza is viheti egy összeállítható papír makett formájában.

A délelőtti programok:

8:30 közös kezdés a templomban (Szent István Király Templom.
8:45-11:15 kézműves és sportprogramok, 40 állomással (iskola előtti tér, osztálytermek).
11:30 Terebes együttes koncertje és táncház (iskola előtti tér, rossz idő esetén tornaterem).
12:30 ebéd (gimnáziumi épület földszinti termek, ebédlő).
13:30 eredményhirdetés, SZIGNUM torta felszelése (tornaterem).