Hírek

Testi-lelki útmutató kiskamaszoknak


Gajáta Fanni – Makó


„Kösz jól vagyok!” címmel tartott előadást Opre Józsefné kiskamaszoknak. A testi-lelki útmutató abban tud segíteni a gyerekeknek, hogyan éljék a mindennapjaikat és mit tehetnek a testi-lelki egészségükért.

– Kitárult a világ előttük, nagyon sok információt kapnak a gyerekek és ebben az információhalmazban nem biztos, hogy mindig megtalálják a jó utat. Azt gondolom, hogy időnként szükségük van egy-egy személyes előadás alkalmával kapjanak-halljanak erről a témáról – mondta Opre Józsefné mentálhigiénés szakember. Hozzátette, hogy ezekkel az útmutatásokkal segíteni szeretne a gyerekeknek, hogyan lehet túlélni a pubertáskor nehézségeit, amely mindenre kihat az életükben.

Sárkány Barbara és Nagy Szabolcs a József Attila Gimnázium 6. osztályos tanulói társaikkal együtt az előadásra érkeztek. Mindketten elárulták, hogy jól is érzik magukat a bőrükben és nem is.

– Vannak olyan külső-belső tulajdonságaim, amelyeket megváltoztatnék, de vannak, amelyek jók. Sajnos, nagyon lusta vagyok, ezen szívesen változtatnék – mesélte a lány.

– Nekem is vannak olyan tulajdonságaim, amelyeket meg kéne változtatni, de amúgy rendben vagyok – vette át a szót Szabolcs. A sport is erősen kapcsolódik a testi-lelki egészséghez: a 12 éves fiú focizni szokott. – A diákolimpia keretein belül fogunk játszatni mostanában. Viszonylag jó eredményeket érünk el.

A két diák hozzátette: szüleik figyelnek az egészséges táplálkozásra is, azonban néha becsusszan egy kis nassolás is.