Hírek

Összedolgozik a makói és a vásárhelyi tévé


Korom András – Makó

Az eddiginél is szorosabbra köti a Makói Városi Televízió és a Vásárhelyi Városi Televízió azt a kölcsönös műsorcserén alapuló, egyébként már működő gyakorlatot azzal a megállapodással, melyet a két tévé vezetője ma délelőtt a Makói Városi Televízió stúdiójában írt alá.

Kisistók Tímea hangsúlyozta: a Makói Városi Televízió a vásárhelyin kívül a szentesi és szegedi város tévével is cserél műsorokat, így láthatják a makói térségben élő nézők a Pick Szeged mérkőzéseit illetve a csapattal kapcsolatos háttérműsorokat, hetente egyszer: Pikk kedd címmel. De a Szegedi Városi televízióval kötött megállapodásnak köszönhető, hogy a makói nézők a Szegedi Szabadtériről, a Szegedi Nemzeti Színházról is láthattak műsort, a szegedi tévé által készített vágóképek segítségével.

– Olyan közel vannak egymáshoz ezek a városok, hogy vannak olyan a térséget érintő események, melyekre nem praktikus külön stábot küldeniük az egyes települések tévéinek. Egyszerűbb, ha átveszik az azokról helyben készült kész anyagokat vagy vágóképeket. A makói tévé a szentesivel márt kötött ilyen írásos megállapodást, mégpedig arról, hogy makói anyagok is szerepeljenek a szentesi tévé 40 perces térségi magazinjában. Ez azt jelenti, hogy ebbe Makóról hetente 4-5 anyag is belekerül. Ennél jóval szorosabb az együttműködés a vásárhelyi tévével, hiszen velük hetente cserélünk műsort, illetve nagyon sok olyan esemény van Vásárhelyen, melyre szívesen átutaznak a makóiak, vagy épp átjönnek Makóra a vásárhelyiek. A legutóbbi Társalgóban például az Őszi Tárlatról a vásárhelyi tévé anyagát használva számolhattunk be – sorolta.

Rókus Ákos, a Vásárhelyi Városi Televízió vezetője azt hangsúlyozta, hogy a kölcsönös műsorcsere mellett felkérték Kisistók Tímeát, hogy ő legyen ezentúl az arca a térség országgyűlési képviselőjével készülő beszélgetéseknek. A legközelebbi ilyet pénteken délután sugározzák majd.

A helyi tévék feladata azonban nem változik, az marad, hogy a makóiakat elsőssorban makói, míg a vásárhelyieket elsősorban vásárhelyi információkkal lássák el.