Korom András – Ambrózfalva

– Miért indul az időközi polgármester választáson?

– Már a három évvel ezelőtti időközi választás alkalmával, illetve a tavaly októberi helyhatósági választások előtt szerette volna a nyáron elhunyt polgármester asszonyunk, ha indultam volna a polgármesteri tisztségért. Talán mert nyugdíjasként nem akarta vállalni ezt a munkát, én azonban egyik alkalommal sem fogadtam el tőle ezt a felkérést. Ugyanis 42 éve első munkahelyemen, a MÁV-nál dolgozom, s nem akartam feladni ezt a több évtizedes munkát.

– Akkor miért döntött most másképp?

– Azért, mert olyan helyzetbe került a falu, hogy Perleczki Béláné sajnos eltávozott közülünk, ezért úgy éreztem, hogy kötelességem vállalni, s helyette továbbvinni a dolgokat.

– Ön alpolgármesterként ráadásul képben is van az ambrózfalvi dolgokkal kapcsolatban. Milyen programmal indult?

– Ezt már többen is kérdezték tőlem. Erre eddig csak azt válaszoltam, hogy – amint azt a készülő szórólapon is közzéteszem – tovább kívánok haladni a megkezdett úton. Azon és azokkal az elképzelésekkel, melyeket Perleczki Béláné megkezdett, mondhatnám kicsit rám hagyott.

– Melyek ezek?

– Az egyik: a szociális, egészségügyi, kulturális, sport, oktatási-nevelési rendszer megfelelő szintű működtetése az emberek megelégedésére. Hogy az itt lakók jól érezzék magukat Ambrózfalván, igaz itt sem könnyű helyben tartani a fiatalokat. A másik – bár kisebb jelentőségű, de fontos – a falu külső és belső kapcsolatainak további normalizálása, melyben az elhunyt polgármesterünk jelentős lépéseket tett. A külsők közé tartozik a társtelepülésekkel és a szomszédos gazdálkodó egységekkel való kapcsolatok erősítése, hiszen a legnagyobb munkaadó a térségben a Négyhatár Kft. De jó viszonyt alakítottunk ki a megyei kormányhivatallal és más felsőbb állami szervekkel.

– Milyen forrásokból fejlesztené a falut?

– Szeretném kihasználni azokat a hazai és uniós pályázati lehetőségeket, melyek szebbé, gazdagabbá tehetik a falut. Ebbe beletartozik az intézmények energetikai fejlesztése, korszerűsítése, a közterületek szebbé tétele, a belterületi utak és járdák további javítása. És a programomhoz tartozik a helyi civil egyesületekkel, társadalmi szervezetekkel való együttműködés, annak érdekében, hogy színesebb és gazdagabb legyen Ambrózfalva, kulturális, sport élete – sorolta programja részleteit Csirik László.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest