Hírek

Még a Toportyánok is táncoltak


Major Zsuzsanna – Csanádpalota


Katonadalokat énekeltek, szórakoztató történeteket vittek színpadra, bemutatták a magyar néptánc sokszínűségét a fellépő csoportok a Hagyományőrzők Napján. Csanádpalotán, évente egyszer a városba hívják azokat a művészeti csoportokat, amelyekkel az évek során szorosabb kapcsolatot ápol a város.

Ádok János, a rendezvény szervezője elmondta, mindig örömmel tartják meg a Hagyományőrzők Napját, melynek komoly hagyományai vannak. A fellépő csoportok mind azt az értéket képviselik, ami a jelenlévők közös ügye a mindennapok során is: a hagyományok ápolása, a magyar zenei, színházi és tánckultúra ápolása, népszerűsítése, továbbörökítése.

Népviseletbe öltözött résztvevők koszorút helyeztek el a Kelemen Emlékparkban majd délután kulturális műsort adtak a helyi művelődési házban. Pécska, Apátfalva, Földeák, Kétegyháza, Csanádpalota hagyományőrző néptáncosai léptek fel, közöttük a helyiekből álló Toportyánok.

A zenét a Kender zenekar szolgáltatta. A tájegységekre jellemző táncokkal készültek a fellépők, kis színes beszélgetések, ugratások, történetek is tarkították a műsort. Az est táncházzal és vacsorával zárult.

A találkozón készült képeink itt tekinthetők meg.