Hírek

Makón Az áldozat visszatért


Major Zsuzsanna – Makó


A társulat tagjai nem profi színészek, hanem közjegyzők, akik a napi munka mellett kikapcsolódásként, feltöltődésként foglalkoznak a színjátszással. Jászai Viktor, a társulat egyik tagja,, komáromi közjegyző, elmondta, minden év őszén egy találkozót tartanak a szakmabeliek, ahol 2011 előtt vendégművészek léptek fel.

Rokolya Gábor, a színjátszókör vezetője ebben az évben állt elő az ötlettel, hogy mi lenne, ha maguk a közjegyzők készülnének előadással. Összeállt a társulat, és az első, az Utazás az özvegység felé című darab annyira népszerű volt, hogy folytatták. – A hivatali munka után jólesik ez a fajta tevékenység – mondta.

Az áldozat visszatér az ötödik darabjuk. Jászai Viktor Granden felügyelő alakítja, aki egy fura nyomozásban vesz részt. Maga a történet egy bohókás, érdekes sztori, kalandokkal, nevetéssel és persze kis szerelemmel.

Tóth Levente rendező, a Gárdonyi Géza színházban színész. Ötödik éve dolgozik együtt a közjegyzői társulattal. Elmondta, a darabot a nézők számára fogyaszthatóbbá, modernebbé alakították.

A társulat minden fellépésekor a jegyek bevételét, egy az adott városban működő alapítványnak ajánlja fel. A szombat esti bevételt a Makó Város Fejlődéséért Alapítvány kapja meg.