Hírek

Öten kucorogtak a “beragadt” ajtó mögött


MH-CSMRFK


Egy 42 éves bolgár férfi jelentkezett belépésre az országba a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen az általa vezetett Iveco kisteherautóval tegnap 22 óra 10 perckor. A járművet ellenőrző rendőrök az oldalsó ajtón benézve azt üresnek látták. Kérték a sofőrt, hogy a hátsó ajtót nyissa ki, de a bolgár férfi arra nem volt hajlandó, mert elmondása szerint az beragadt. A rendőrök a pénzügyőrök közreműködését kérték. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a járművet a röntgenkapuval vizsgálták át, ami jelezte, hogy abban emberek ülnek. A bolgár férfi ezután kulccsal kinyitotta az ajtót. A kisteherautó hátsó részében kialakított rejtekhelyen 5 illegális bevándorló, 4 iraki és 1 szír állampolgár bújt meg. A bolgár férfi ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség őrizetbe vette, várhatóan gyorsított eljárásban bíróság elé áll. A rendőrség vizsgálja, hogy megállapítható-e az embercsempészés bűntettének sértett sanyargatásával elkövetett minősített esete.

Az esteről készült videó itt látható.

A Készenléti Rendőrség járőrei a Mórahalmot Röszkével összekötő úton egy osztrák rendszámú taxira lettek figyelmesek ma hajnali 1 óra 50 perckor. Az autóba éppen akkor pakolta be csomagjait 6 szír illegális bevándorló. Beszállni azonban már nem volt lehetőségük, mert az egyenruhások elfogták őket. A rendőrök a taxi török sofőrjét embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt előállították és őrizetbe vették.

5 órakor rendőrkézre került egy pakisztáni embercsempész is. A férfi 12 szír illegális bevándorlót szállított az 55-ös főúton. Őket egy 7 személyes családi autóba zsúfolta be. A sofőrt a rendőrök előállították. Ellene embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult őrizetbe vétele mellett.

Az illegális bevándorlók ügyében idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.