Hírek

7 év a biciklikormányos rablónak


MH


A Szegedi Járásbíróság tegnap nem jogerősen bűnösnek mondta ki N. N. vádlottat 2 rendbeli rablás bűntettében, ezért őt hét év fegyház fokozatú szabadságvesztésre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban a büntetés 2/3 részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott tavaly július hó 15-én hajnalban símaszkkal a fején bement egy szegedi Nemzeti Dohányboltba, ahol az ott dolgozó alkalmazottat egy biciklikormánnyal megfenyegetve arra kényszerítette, hogy adja át a kasszában lévő 85 ezer forintot négy karton, összesen 40 ezer 800 forint értékű cigarettát. Az eladó a fenyegetés hatására a készpénzt és a cigarettát a pultra dobott fekete válltáskába helyezte, majd a vádlott a táskát felkapva kiszaladt a boltból.

A vádlott tavaly július hó 23-án este negyed 10 körül a fején egy símaszkkal bement egy szegedi élelmiszerboltba, ahol a nála lévő 11 centi pengehosszúságú kést az ott dolgozó alkalmazott felé tartva követelte, hogy az adja át neki a bolt bevételét. Az alkalmazott kérlelte a vádlottat, hogy ne vigye el a pénzt, mire a vádlott meglökte az eladónőt és a nála lévő késsel megszúrta annak a pénzt védő ujját. A rabló végül a kasszából kivett 42 ezer 500 forintot és 400forint értékű Erzsébet utalványt, majd a helyszínt sietve elhagyta.

A vádlott a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismerte.

A bíróság ítéletét az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.