Makó

A Hagymatikum az év 5. feltörekvő fürdője


MH


A Magyar Fürdőszövetség támogatásával indult el a kezdeményezés, melynek célja az volt, hogy ráirányítsa a nagyközönség figyelmét hazánk páratlan termálvízkincsére, az arra épült nagyszerű fürdőkre és magára a fürdőzésre.

A fürdőkre három kategóriában lehetett szavazni a Makói Hagymatikum Gyógyfürdő Az Év Feltörekvő Fürdője 2015 kategóriában mérettette meg magát, ahol 5. helyezést ért el. Ez a megyében az ezüst érmet jelenti.

A kategória győztese a Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ lett. A szeptember 30-án lezárult szavazáson Az Év Fürdője általános cím nyertese a Hungarospa Hajdúszoboszló, a Helyiek Kedvenc Fürdője pedig a ticsakécskei Kerekdombi Termálfürdő lett.

Az eredményeket megyei összesített listákon is feltűntették. Ez alapján a Csongrád megyei fürdők közül a Hagymatikum a 2. helyezést szerezte meg. A szavazatok összefésülését követően 1. helyezett az Év Fürdője általános kategóriában induló szegedi Napfényfürdő Aquapolis lett. Érdekesség, hogy mindkét fürdő a saját csoportjában 5. helyezést ért el. A Csongrád megyei lista 3. helyezettje a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő lett.

Akik szavaztak, amellett, hogy kedvenc fürdőjüket támogatták, értékes nyereményekkel is gazdagodhattak, a sorsolás eredményéről, illetve a különböző létesítmények pontos helyezéseiről a https://azevfurdoje.hu/ oldalon tájékozódhatnak.