Hírek

Több millió forintot csalt ki barátjától


MH-CSMRFK


Nagyobb kárt okozó csalás bűntettével gyanúsítanak a rendőrök egy szegedi férfit, aki barátjával pizzéria megnyitását tervezte, de a neki átadott pénzt nem az előkészületekre, hanem saját céljaira költötte.

A nyomozás adatai szerint a 37 éves T. Péter megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy még 2013 novemberében egykori barátját rávette, hogy béreljenek és nyissanak egy pizzériát. A sértett kivett egy üzlethelyiséget, és megkezdte annak kialakítását. A gyanúsított 2014 májusáig ezután több alkalommal és indokkal kért pénzt barátjától.

A férfi 1 millió 400 ezer forintot adott át a gyanúsítottnak, többek között weblap készítésre, eszközök és konyhai felszerelések beszerzésére, a szükséges iskolai képesítés megszerzésére. Az összeget a férfi korábbi tartozásai kiegyenlítésére költötte. Több száz ezer forintos kárt okozott azzal is, hogy a sértett a bérleményt nyolc hónapig fizette és felújította. A gyanúsított 2014 szeptemberéig azzal hitegette barátját, hogy hamarosan nyitnak. A sértett ekkor már nem hitt neki és ügyvédhez fordult. A gyanúsított azt ígérte, egy hónapon belül rendezi tartozását, de 2015 májusáig alig több mint 100 ezer forintot fizetett. A nyomozók szerint kezdetektől fogva tévedésben tartotta barátját, és összesen 2 millió 140 ezer forintos kárt okozott.

A Szegedi Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte. Az ügy iratait nagyobb kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal az ügyészségnek megküldte.