Hírek

Sütemény volt a belépő


Gajáta Fanni – Makó


A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Tagintézmény kisdiákjai minden évben rövid kis műsorral készülnek az Idősek Világnapja alkalmából a nagyszüleiknek. Idén sem történt másképpen: ma délután gyorsan megtelt az intézmény tornaterme nagymamákkal, nagypapákkal.

– A mindennapokban a gyerekeket arra neveljük, hogy milyen fontos tisztelni és szeretni az idősebb generációt. Azt is elmondjuk, hogy nem csak egy napról kellene szólnia ennek, hanem az év 365 napján is ugyanolyan szeretettel legyenek a nagyszülők iránt. Ilyenkor minden osztályból jelentkeznek tanulók és megemlékezünk az Idősek Világnapjáról – foglalta össze Nagyné Zombori Margit intézményvezető-helyettes. Hozzátette, egy picit a süteményről is szól ez a délután.

– A belépő egy nagy tálca sütemény, amelyet a nagymamák készítenek, majd az előadás után együtt fogyasztják el.

Ilyenkor a diákok zenés, táncos műsorral készülnek. Akadnak olyan osztályok is, akik mesedarabot adnak elő. Volt olyan kislány, aki nagymamájával közösen szavalt el egy verset.

– Mindkét unokám ide jár, a kisfiú 8. osztályos, míg a kislány most kezdte az elsőt. Nagyon jó hangulatban telik egy ilyen délután, aranyosak a gyerekek is – mondta Nagy György Jánosné a műsor előtt. Elárulta, hogy nagyobb unokája révén már többször járt ezen a rendezvényen.

A nagymama- és gyermekkórust a citerások egészítették ki.

– Nekem másodikos a kis unokám. Bár nem itt kezdte az általános iskolát, azonban nagyon szereti a Bartókot. Nagy vártam már ezt a délutánt – árulta el Balogh Jánosné Piroska. – Jelenleg csellózni tanul, egy picit nagy hangszert választott, de majd hozzánő!