Hírek

Hamis pénzt váltott forintra


MH-HBMRK


A debreceni rendőrök keresik azt a képen látható férfit, aki az ország több pénzváltójában használt fel hamis 1000 dán koronás bankjegyeket.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya pénzhamisítás gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.
A hatóság rendelkezésére álló adatok szerint egy ismeretlen idén július 10-én és július 11-én ea debreceni Csapó utcai pénzváltóban hamis 1000 dán koronás bankjegyeket váltott be. A nyomozás adatai szerint a férfi a hamis dán bankjegyeket ugyanezen a két napon Szegeden, Gyulán, Berettyóújfaluban, valamint Debrecenben is forintra váltott. A pénzváltó helyiségek biztonsági kamerái felvételt készítettek róla.

A férfi 20-30 év körüli, 170-180 centiméter magas, vékony testalkatú, haja rövid, barna színű. A bűncselekmény elkövetésekor kék színű pólót, fekete színű halásznadrágot viselt.

A Debreceni Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével, vagy a bűncselekményekkel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán (Debrecen, Budai Ézsaiás utca 4. szám), vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán (hétfőtől-csütörtökig: 8 órától 16 óráig, pénteken: 8 órától 13 óráig), illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.