MH


A látogatás során tárgyalást folytatott Dominique Ristorival, az Európai Bizottság Energiaügyi Főigazgatóságának vezetőjével. A tárgyalás során a felek áttekintették a Paksi Atomerőmű bővítéséhez szükséges engedélyezési eljárások menetét, és megállapították, hogy az megfelelően halad.

Az egyeztetésen szó esett továbbá aktuális energetikai tárgyú kérdésekről. A Ristori főigazgatóval folytatott megbeszélést követően Lázár János látogatást tett Magyarország brüsszeli Állandó Képviseletén, ahol állománygyűlés keretében adta át az október 1-től kinevezett három új nagykövet: Várhelyi Olivér, Stelbaczki Tibor és Rusz Harry Alex megbízólevelét. A miniszter a gyűlésen megköszönte Györkös Péter nagykövet munkáját, kiemelve: a leköszönő nagykövetre legalább ilyen fontos feladatok várnak Berlinben, ahol folytatja a munkáját.

A munkalátogatás során a Paksi Atomerőmű bővítésének engedélyezési eljárásáról Lázár János tárgyalásokat folytatott Margrethe Vestagerrel. Az Európai Unió versenyjogi ügyekért felelős biztosával történt egyeztetés során a felek megállapították, hogy nincs érdemi akadály a beruházás előtt, ugyanakkor egy közösen elfogadott, pontos ütemtervre van szükség annak érdekében, hogy a beruházás megfelelően haladjon.

A tárgyaláson a felek egyetértettek abban, hogy közös érdek, hogy az engedélyezési eljárás mindenben az európai uniós joggal és a vonatkozó versenyjogi szabályokkal összhangban, ugyanakkor minél gyorsabban lezáruljon.

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest