Bojtor Boglárka – Makó


– Amióta az eszemet tudom táncolok, és amikor kiderült, hogy babát várok, otthon nézelődtem, hogy ilyenkor milyen kismamáknak ajánlott táncos mozgásforma létezik – mesélte Molnár Alíz, maminbaba oktató. – Teljesen véletlen bukkantam rá a maminbaba tornára. Ez egy hordozós latin fitness, ami olyan mintha nekem találták volna ki, imádom ezeket a latinos dallamokat – árulta el Alíz, aki bevallása szerint tánc nélkül nem tudna létezni .

A maminbaba ötletasszonya Molnár Enikő, aki ismerte a kendős hordozást és imádott táncolni, így kezdődött a mozgásforma térhódítása. A babák imádják ezt a tornát, a latin ritmusra körülbelül tíz perc múlva elalszanak anyukájuk hátán. A mellett, hogy a tánc megnyugtatja a piciket, nagyon jó hatással van mozgásközpontjukra is, alvás közben ugyanis ellent tartanak.

A maminbaba hat hetes kortól ajánlott, ekkor még elől kötözve, majd ha elérik az öt kilós súlyt, átkerülnek anyukájuk hátára. Többen egészen tizenöt kilóig bírják így a tornázást. Császármetszés esetén három hónapig kell várni erre a mozgásformára. Sokszor hordozós tanácsadók állnak hátul és figyelik a babákat hátulról, hogy minden rendben menjen.

Egyből elalszanak a latinos dallamokra

– Nehéz megmozdítani az anyukákat, talán nincs elég önbizalmuk. Ha valaki végre elkezdi, arra egészségileg és lelkileg is jó hatással van, újra érezni fogja azt, hogy gyönyörű nő amellett, hogy anyuka- mondta Alíz. – Néha rájuk szólok, hogy igenis szexibben táncoljanak ezekre a forró ritmusokra. Végig látom a folyamatot, ahogy visszanyerik önbizalmukat a fiatal anyukák – tette hozzá.

Az órák hatvan percesek, ahol a hordozókat biztosítják. A torna után a babákat megetetik, hiszen olyan éhesek lesznek, mintha ők táncolták volna végig ezt az időt. A maminbaba nagyon izzasztó is tud lenni, alapvetően kardio típusú edzés, a pulzus végig magas szinten van így garantált a fogyás is szülés után.  A makói hölgyek nagyon erősek, hiszen a fürdőfesztiválon a kánukilában is felléptek. Ezen kívül többen láthatták már őket az anyatejes világnapon vagy akár Hódmezővásárhelyen az Újvárosi Napokon.

A fürdőfesztiválon is megmutatták magukat a közönségnek a maminbabások

– Nagyon sokat köszönhetek Farkas Diánának, aki egy makói anyuka, és tulajdonképpen ő szervezett engem Makóra – mesélte Alíz, aki Hódmezővásárhelyről járt a Hagymatikumba az órákra. Most azonban szünetet tart, hiszen ő is áldott állapotban van és lassan megszületik első picije, így neki is újdonság lesz majd, hogy a csöppségget magára kötve táncolhat. – Nagyon várom már, hogy visszatérjek, de addig is helyettesítés lesz, két oktató is segít nekem, hogy a makói órák ne maradjanak el – mondta.

– Nagyon örültem, mikor elindult a maminbaba latin fitness Makón is, hiszen hiányzott már, hogy “sportoljak” valamit szülés után. Mivel a kislányom felügyeletét senkire nem tudtam bízni, így olyan mozgásformát kellett keresnem, amiben együtt vehetünk részt – mesélte Farkas Dia, az egyik anyuka. – Alíz órái nagyon jó hangulatban teltek, mindig segített Nekünk, hogy a lépéseket, mozdulatokat helyesen csináljuk, és hatékonyabb legyen az alakformálás – árulta el.

Mindig jó hangulatban telnek az órák.

A maminbaba órák helyettesítése csütörtökönként kora délután lesz a Hagymatikumban, ahol bárki érdeklődhet. Minden órára be kell jelentkezni, hiszen annyi hordozót visznek az oktatók, amennyi szükséges. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest