Korom András – Makó


A Makói Városi Televízió stúdiója hosszú évek óta a régi városháza emeletének egy részében működik. Ugyanebben az épületben található a levéltár, a földhivatal és a gyermekkönyvtár is. De nemrégiben ennek a pincéje adott helyet az ifjúsági klubnak, s az emeleten volt anno még az úttörő ház is.

Innen most, ha a makói képviselő-testület szerdai ülésén rábólint, október elsejével a Hollósy Kornélia utcai részben üresen álló Közhivatalok Házába költözhet a tévéstúdió. Ebben, a néhány éve felújított egykori kollégiumi épületben jelenleg fog- és háziorvosok rendelnek, illetve itt dolgoznak a védőnői szolgálat munkatársai.

A stúdió elköltöztetésének oka, hogy a jelenlegi helyiségek állaga nem megfelelő, s az egymásba nyíló szobák amúgy sem voltak soha teljesen alkalmasak erre a célra.

A tévé az új helyen összesen 119,52 négyzetméternyi iroda és stúdióhelyiséget kap, azaz beköltözhet a 108-as, illetve a 111-113-as szobákba. A tévé a bérleti szerződés tervezete szerint négyzetméterenként havi nettó 4 ezer 781 forintos bérleti díjat, azaz négyzetméterenként a kedvezményes nettó 40 forintot fizet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest