Korom András – Makó


 

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője még tavaly novemberben ígérte meg, hogy idén felújítják a Makó és Vásárhely közötti 4415-ös, úgynevezett földeáki út hiányzó szakaszát.

Ez az M43-as körforgalmi csomópontja és a Szikáncs közötti rész ugyanis még a régi hepe-hupás burkolatú maradt. A Szikáncs és Hódmezővásárherly közötti részt már évekkel ezelőtt megcsinálták. Az útépítésre a Magyar Közút írt ki két pályázatot, egyet a Szikáncs és Földeák közötti mintegy 7 kilométerre, illetve egyet az onnan a sztrádáig tartó 5 kilométerre. A munkálatok november 30-ig fejeződnek be. A már most  majdnem végig tükörsíma aszfaltot jelent.

A kivitelezők kiszélesítették a padkát, az út mindkét oldalán árkot mélyítettek, illetve tettek rendbe. Az út alatt átvezető ért fedő részt megbontották, hogy megerősítsék. A Makó és Vásárhely közötti 4415-ös út Földeák és Szikáncs közötti mintegy 7 kilométeres szakaszát mintegy egymilliárdból, a Földeák és az M43-as felhajtója közöttit pedig 530 millióból építik teljesen újjá. A nyomvonalon nem változtattak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest