Hírek

Az Idősek Napjára készülnek az óföldeáki otthonban


Korom András – Óföldeák


Összesen 137-en laknak a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád megyei kirendeltség felügyelete alá tartozó Marosmenti Szociális Intézmény óföldeáki Návay Aranka Idősek Otthonában. A kellemes, békés környezetben álló épületegyüttesbe jelenleg 80-an szeretnének bekerülni.

– Azok elsősorban Csongrád megyében élők lehetnek nálunk otthonlakók, akik ápolási igénye meghaladja a napi 4 órát – mondta Simonné Sinkó Erika részlegvezető. Hozzátette: a várakozók közül körülbelül hatvanan kérték a soron kívüli elhelyezést. Ők olyan krízishelyzetben vannak, hogy például nem megoldott a lakhatásuk. Előfordul, hogy a kórház nem adja őket ki épp azért, mert a családjuk nem tudja megoldani az ápolásukat, de sürgős szükség lenne az elhelyezésükre. A Návay Aranka Idősek Otthonába való bekerülésre azonban sajnos várniuk kell.

Az itt élők számára a mentálhigiénés csoport munkatársai folyamatosan szerveznek különböző, köztük szórakoztató foglalkozásokat is.

Itt működik az otthonlakókból álló – faluszerte ismert és elismert – Szép Alkony Művészeti csoport, akik énekelnek, s színdarabokat adnak elő a maguk és másik szórakoztatására. Legutóbb az idei falunapokon arattak megérdemelt sikert.

Az otthonban nyári bográcsos főzést is rendeztek, most pedig nagy izgalommal készülnek az Idősek Napjára, már csak azért is, mert a dolgozók máris szépen feldíszítették az ebédlőt.