Makó

Takarékosabban használják a városháza Fordját


Korom András – Makó


A Ford Mondeo személygépkocsit 2011. december 28-án vásárolta az előző városvezetés, mely 2014. október 13-ig 111 ezer 800 kilométeren át használta.

Az új városvezetés a város irányításával együtt az autót is megörökölte. A jármű 2014. október 13. és december 31. között, azaz 2,5 hónap alatt összesen 5 ezer 984 kilométert tette meg, 2015. január 1-túl március 31-ig pedig 7 ezer 806-ot. Mindvégig városházi sofőr vezette azt.

Azt, hogy Farkas Éva Erzsébet az autót vezethesse, a makói képviselő-testület áprilisi rendkívüli ülésén tette lehetővé. Takarékossági okokból ugyanis úgy módosította a polgármesteri hivatal gépjármű üzemeltetési szabályzatát, hogy azokat a polgármester sofőr nélkül használhassa.

Idén április 1. és augusztus 31. között, azaz 5 hónap alatt összesen 10 ezer 258 kilométert vezette Farkas Éva Erzsébet a polgármesteri hivatal Ford Mondeoját. Igaz, ez alatt az autó mintegy 3 héten át szervizben volt, miután a polgármester június 5-én a kocsival hátulról belekoccant a főtéri két körfogalmi csomópont közötti útszakaszon egy előtt haladó román rendszámú autóba. A városi Fordban – miután azzal legfeljebb csak 30-cal haladt – csak annyi kár esett, hogy leesett a rendszáma, megsérült a rendszámtábla tartója, illetve a lökhárítója. A kárt – a Casco biztosításnak köszönhetően – teljes egészében a biztosító fizette.

A jármű 10 és fél hónap alatt összesen: 24 ezer 48 kilométert futott.

– Az útnyilvántartás a szabályok megfelelően vezetik. A költségmegtakarítás a gépkocsivezető bérének megfelelő összeg, mely hozzávetőleg egy középfokú végzettséggel rendelkező hivatásos B kategóriás sofőr béréhez arányosítható – közölte érdeklődésünkre Barna Gábor a kabinet iroda vezetője.