Makó

Októberben kezdődnek a földárverések


MH


A miniszter hangsúlyozta: az október végén indul a program, és a kormányhivatalok fogják lebonyolítani a nyílt árveréseket. A helyben lakó, magyar gazdák juthatnak az állam által nem használt földterületekhez, amellyel egy évszázados tulajdoni vitát is lezárnak.

A miniszternek kérdést feltevő Legény Zsolt (MSZP) képviselő arról érdeklődött, hogy a kormány által meghívottak miért nem vettek részt a mezőgazdasági bizottság ellenőrző albizottságának ülésén?

Lázár János kérte a képviselő és a bizottság tagjai megértését, s elmondta, hogy az ülés idején a miniszterelnöki csúcsot követően a Nemzetbiztonsági Bizottság magyar-horvát határszakaszon kialakult helyzetről tartandó ülését készítette elő. Lázár János hozzátette: fontosnak tartja a parlament és annak bizottságainak ellenőrző tevékenységét, ezért a bizottság egy későbbi ülésén minisztertársaival a képviselők rendelkezésére áll.

A miniszter közölte azt is, hogy a kormányzati ciklus egyik legfontosabb döntése előtt állnak, nemzeti érdek annak a nyilvános ellenőrizhető és számon kérhető megvalósítása, ezért készen állnak a vitára a bizottságokban és a Parlamentben is, hiszen meggyőződésük, hogy az ország javát szolgáló döntésről van szó.