Makó

Makói diákok árultak a fővárosban


Major Zsuzsanna – Makó/Budapest


 

Makói hagymával, paprikafüzérekkel, a diákok által termelt zöldségekkel, gyümölcsökkel és az elmaradhatatlan Helyi diák Terméke lekvárokkal mutatkozott be a makói iskola a vásáron, amit kétévente tartanak.

– Nagy örömömre szolgált a Földművelésügyi Minisztérium felkérése, hogy vigyük fel a kocsinkat Budapestre a 77. OMÉK-ra. A minisztérium munkatársainak elképzelése szerint ezzel a kocsival mutatkoztak be az ASZIH (Agrár Szakképzési Iskolák Hálózata) tagjai. A kocsit minden nap más iskola díszítette fel és tolta körbe a vásár területén. A csütörtök délelőtt volt a miénk: egy teljes osztállyal utaztunk el, nemcsak bemutatkozni, hanem szétnézni és tanulni is szerettünk volna. Mindent elsöprő sikerrel szerepeltek lányaink a bemutatkozás alkalmával – mondta Horváth Zoltán iskolaigazgató.

A sok dicséret, biztatás, elismerés mellett, azt mondta, az is nagyon fontos, hogy óriási sikerként könyvelhetik el, hogy országosan is felfigyeltek az iskola programjaira, kezdeményezéseire. Tanítványaik, akik részt vettek a kiállításon, feltöltődve, élményekkel gazdagon jöttek haza. Sok fotó készült, amit a közösségi oldalakon is posztoltak, barátságok születtek, szakmai ismeretségek alakultak. Akár olyanok is, amik fontosak lehetnek a jövőben.

– Számomra ez mindennél fontosabb, hiszen ezekre az élményekre alapulnak kezdeményezéseink is, mint a Helyi Diák Terméke, Helyi Diák Képzőhelye és a MaMa program is – tette hozzá az igazgató.

A MaMa program egy olyan kezdeményezés, ami a Maradj Makón! mondat rövidítése, azt a célt szolgálja, hogy azok, akik itt, a suliban végeztek, helyben is találhassanak majd munkát, ha kikerültek az iskolapadból.